Код
241
Спеціальність/Освітня
програма (Спеціалізація)
Готельно-ресторанна справа
Форма здобуття
освіти
денна/заочна
Освітній рівень
Бакалавр
Ліцензійний обсяг
85/15
Кар'єрні перспективи
- Помічники керівників підприємств, установ та організацій з готельного та ресторанного господарства;
- помічники керівників виробничих та інших основних підрозділів з готельного та ресторанного господарства;
- помічники керівників малих підприємств без апарату управління з готельного та ресторанного господарства;
- топ-менеджер в готельному, ресторанному, санаторно-курортному господарстві;
- фахівця з гостинності в місцях розміщення (готелі, туристичні комплекси тощо);
- фахівця з готельного та ресторанного обслуговування;
- фахівець із спеціалізованого обслуговування;
- фахівець з організації дозвілля;
- фахівець із конференц-сервісу;
- метрдотель;
- ресторатор;
- готельєр
Особливості спеціальності
- Практико-орієнтоване навчання (пріоритетність практичної складової з урахуванням регіонального аспекту, залученням високопрофесійних практиків готельно-ресторанних підприємств виробничі та навчальні практики у кращих підприємствах готельно-ресторанного господарства міста Львова).
- Поєднання досвіду провідних світових лідерів у готельно-ресторанній сфері, адаптована до міжнародних освітніх програм. У рамках програми ЄС Еразмус+ на основі двосторонніх договорів між Університетом та навчальними закладами країн-партнерів.
- Поглиблене вивчення іноземної мови (іноземна мова; ділова іноземна мова);
- Володіння навичками управління за допомогою автоматизованої системи управління готелем, рестораном тощо (бронювання місць, розрахунки зі споживачами, нічний аудит; управління рестораном при готелі для підвищення лояльності споживачів, якості послуг, збільшення прибутку, зниження витрат, прискорення процесу обслуговування, мінімізацію помилок у роботі ресторану, оптимізація роботи залу, бару, кухні, складу; ведення контролю та обліку робочого часу працівників; фіксування та контроль усіх етапів обслуговування гостей)
- Участь здобувачів вищої освіти у міжнародних грантових програмах: за програмою Erasmus+ (ЄС) тощо.
- Викладання курсів адаптованих до вимог вітчизняних та європейських ринків праці (проводяться лекторіуми, практикуми, тренінги, воркшопи, майстер-класи від викладачів, кращих готельєрів, рестораторів, бренд-шефів з кулінарного і кондитерського мистецтва, інноваційних готельних і ресторанних технологій).
Готельно-ресторанна справа одна з найперспективніших, найпрестижніших спеціальностей на сучасному розвитку світової економіки, що стрімко розвивається, а відповідно і вимагає високого рівня професійної підготовки кадрів.
Кафедра здійснює підготовку висококваліфікованих інтелектуально розвинених фахівців та професіоналів нового покоління, які мають лідерські якості та орієнтовані на успіх, спроможні приймати ефективні управлінські рішення і розвивати сферу гостинності на основі найкращих професійних традицій високооплачуваних спеціалістів. Активно взаємодіє зі стейкхолдерами готельно-ресторанного господарства, також відбуваються зустрічі для нетворкінгу і кар’єрного коучінгу від професіоналів-практиків, представників бізнесу, експертів і науковців, лідерів думок і наших успішних випускників.
ЗВО проходять навчання у спеціально обладнаних інноваційних лабораторіях; мають гарантоване місце проходження практики в Україні та закордоном; беруть участь у найбільших виставках з готельно-ресторанної справи; мають можливість відвідування готельно-ресторанних комплексів протягом навчання.
Перелік конкурсних предметів (предметів національного мультипредметного тесту), вступних іспитів, творчих конкурсів
Українська мова та література
0,40 | Вага предметів національного мультипредметного тесту, вступних іспитів, творчих конкурсів |
Математика
0,30 | Вага предметів національного мультипредметного тесту, вступних іспитів, творчих конкурсів |
Історія України
0,30 | Вага предметів національного мультипредметного тесту, вступних іспитів, творчих конкурсів |